Всеки е запознат с това какво са маслините. Виждаме ги редовно

...
Всеки е запознат с това какво са маслините. Виждаме ги редовно
Коментари Харесай

Какво ще се случи с тялото ви, ако ядете маслини всеки ден

Всеки е осведомен с това какво са маслините. Виждаме ги постоянно по пазарите и магазините в разнообразни форми и цветове. Маслините са вкусни и доста, доста потребни. От тях се прави по този начин скъпоценния зехтин, за който сме ви писали не един и два пъти.

Действителният генезис на маслината не е доста явен, нито е прочут дивият ѝ предшественик. Тя е сред най-древните култивирани дървета в света - отглеждана още преди изобретяването на първите писмена.

Около 3000 г.пр.н.е. е съществена просвета на о-в Крит и се допуска не без съображение, че има основна заслуга за благосъстоянието на Минойското царство. Финикийците от своя страна, придвижват маслината по средиземноморския бряг на Африка и Южна Европа.

Маслини са открити и в египетски гробници от към 2000 г.пр.н.е., а културата им бързо се популяризира измежду най-ранните гърци. По-късно я усвояват и римляните, с цел да я придвижват на всички места, където стъпва легионерския ботуш. 

Най-известният тип е европейската маслина (Olea europaea), която се употребява от антични времена за произвеждане на зехтин или за ястие на самия плод.

Маслините имат редица разновидности: 

*Испанските зелени маслини, пълнени с бадеми, са идеалното мезе за алкохолна напитка и допълнение към риба на скара или печено пиле. Вакуумирани в марина, могат да се съхраняват до една година. 

*Гръцки маслини " Каламата "  растат в Южна Гърция, в едноименния район. Познават се по наситения ален цвят и формата на бадем. Те са подобаващи при приготвянето на обичайна гръцка салата. Когато са с костилките, придават на готвеното характерен усет. 

*Испанските черни маслини имат необикновен, кондензиран усет. Сами по себе си са деликатес. Вървят добре с изстудено бяло вино, кремообразно козе сирене и препечена багета. 

*Испанските пълнени маслини микс са идеално мезе за студени питиета. Пълнят се всекидневно с бадеми, каперси, лешници и лук. 

*Гръцката натурална, пълнена с Пименто, се отглежда от епохи в Гърция и се цялостни с червени чушки (Пименто), които ѝ придава сладостен усет. Поднасят се с добре охладено бяло вино. Използват се за приготвянето на хапки и пица. 

*Зелените испански маслини, пълнени с аншоа са забавно предястие. С тях елементарно ще освежите пилешкото ризото, рибата или паелята. 

Маслините съдържат доста потребни субстанции, без значение дали са черни или зелени.

Ето какви са невероятните изгоди от яденето на маслини всеки ден:
 Какво ще се случи с тялото ви, в случай че ядете маслини всеки ден  Какво ще се случи с тялото ви, в случай че ядете маслини всеки ден  Какво ще се случи с тялото ви, в случай че ядете маслини всеки ден  Какво ще се случи с тялото ви, в случай че ядете маслини всеки ден
 
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР